Doorgaan naar hoofdcontent

De 10: Nederland

Terugkijkend op mijn reizende leven heb ik veel landen, streken, steden, natuurparken en eilanden bezocht. Ook ben ik op diverse locaties in Nederland geweest. De 10 mooiste streken en steden waar ik ben geweest deel ik graag met jou.

Amsterdam
Onze hoofdstad is een van de mooiste steden om te bezoeken. Of het nu voor een dag is of voor een week, er is altijd iets te beleven. Zo zijn er vaak festivals, is er altijd een museum open,
kun je per boot over de grachten of wandelend door het Vondelpark, kun je schommelen op de Amsterdamtoren of slenteren langs de grachten en pak je een terras voor een lunch of een drankje. Kortom: Amsterdam is hot.

Amsterdam
Meer lezen over Amsterdam, klik dan hier

Zuid Limburg

Zuid Limburg is enige deel deel van Nederland met bergen. De Cauberg (135m), de Geulhemmerberg (212m) en de Brakkeberg (75 m) zijn hiervan voorbeelden. Voor de fanatieke mountainbiker en wielrenner een echte uitdaging. Langs de rivieren van de Geul en Gulp loopt een prachtige autoroute. Zuid Limburg heeft de bourgondische stad Maastricht en de meest toeristische plaats van zuidelijk Nederland: Valkenburg. Een paar dagen Zuid Limburg is een aanrader.

Zuid Limburg
Meer lezen over Zuid-Limburg, klik dan hier.


Walcheren

Walcheren is het kloppende hart van Zeeland. Een afwisselend landschap, schilderachtige dorpjes, een monumentale hoofdstad, een bruisende havenstad, goudgele brede stranden met hoge duinen, molens, vuurtorens en kerktorens die boven de horizon uitsteken, en gezellige badplaatsen kenmerken dit Zeeuwse schiereiland.

Vlissingen

Meer lezen over Walcheren, klik dan hier

Lauwersmeer

Het Lauwersmeer in de provincie Groningen is een prachtig natuurgebied om wandelend of per fiets te verkennen. Mijn vriendin en ik deden dat met onze hond vanuit Landal Suyderoogh.

Lauwersmeer

Meer lezen over Lauwersmeer, klik dan hier


De Wadden
De wadden is een prachtig natuurgebied met een bijzonder ecosysteem. De eilanden zijn een walhalla voor natuurliefhebbers en hondenbezitters. Het waddeneiland Texel staat zelfs in de Europese top tien van populaire bestemmingen volgens Loney Planet. Populaire activiteiten zijn wadlopen, zeehonden spotten en rondvluchten. De wadden hebben een eigen festival dat op Terschelling plaatsvindt: Oerol

Texel

Lees hier over mijn Waddentocht

Stranden

De Nederlandse stranden zijn enorm populair. De hele westkust van Zeeland tot diep in de Wadden bestaat uit lange, brede witte stranden. Zoutelande, Domburg, Renesse, Scheveningen, Noordwijk, Katwijk, Zandvoort, Egmond, Schoorl en Texel tot aan Schiermonnikoog zijn heerlijke plekken om te zonnen of uit te waaien. Schoorl heeft bovendien een van de mooiste duinen van Nederland

Noordwijk
Lees meer over de Nederlandse stranden hier en hier


Hunebedden
In Drenthe en Groningen liggen enorme rotsblokken verspreid in het landschap. De tonnen wegende hunebedden zijn grafkelders van meer dan 5000 jaar oud. Diverse fietsroutes lopen langs de imposante keien.

Hunebed Havelte

Lees hier meer over de hunebedden.

Rotterdam
Nederland heeft zijn eigen New York. Oké het is kleiner, maar het straalt wel de allure uit van een wereldstad. De metropool heeft een skyline, heeft een van de grootste havens en prachtige architectonische gebouwen. Het is een van de modernste steden van Nederland.

Rotterdam

Lees hier meer over Rotterdam

Bollenstreek
De Keukenhof is de meest kleurrijke attractie van Nederland. Dit prachtige bloemenpark ligt in de Bollenstreek bij Lisse. De meeste buitenlandse toeristen komen uit Azië. Onze hond was voor hen een attractie op zich. Iedereen wilde met hem op de foto. Behalve de Keukenhof heeft de Bollenstreek omliggende plaatsen die een bezoekje verdienen. Haarlem en Leiden zijn prachtig, maar ook de kustplaatsen Noordwijk en Katwijk met hun stranden moet je zeker niet overslaan.

Keukenhof

Lees meer over de Keukenhof, Haarlem, Leiden en Noordwijk

Koninklijk Apeldoorn
Ik zou mijn eigen woonplaats tekort doen om deze koninklijke stad niet op te nemen in de lijst.

Apeldoorn heeft een aantal toeristische trekpleisters, waarvan Paleis Het Loo en de Apenheul de bekendste zijn. Apeldoorn is een echte sportstad. Apeldoorn beschikt over het Omnisport, een enorme multifunctionele sporthal waar internationele sportieve evenementen plaatsvinden. Voorbeeld zijn de WK baanwielrennen, de EK volleybal en de start van de Giro. Daarnaast was Apeldoorn een van de speelsteden van het WK Beachvolleybal. Apeldoorn is de hoofdstad van de Veluwe. Dit natuurgebied is een van de mooiste van Nederland.
Nieuwsgierig naar wat je nog meer kunt doen in en om Apeldoorn?  Lees hier verder.

Apenheul - Apeldoorn



Populaire posts van deze blog

Route 62

Amerika heeft Route 66, die dwars door de VS loopt van Chicago naar Los Angeles. Ook Zuid-Afrika heeft zijn eigen Route: Route 62. Dit is de langste wijnroute van de wereld die loopt van Kaapstad naar Port Elizabeth. Wijngaarden Route 62 is de alternatieve route voor de N2 tussen Kaapstad en Port Elizabeth. De schilderachtige route slingert door vele landschappen van de Oost- en Westkaap. Onderweg rijd je door wijnvelden van o.a. Robertson, de fruitgaarden van Barrydale, de Karoo woestijn, langs mooie plaatsjes, watervallen en bergpassen. Swartberg-pas Calitzdorp is bekend om haar port, Montagu om zijn Muscadel. Montagu heeft daarnaast ook heetwaterbronnen. Oudtshoorn is dé struisvogel hoofdstad. Bekende passen en kloven zijn de Cogmanskloof en de Swartbergpas. Route 62 - Zuid-Afrika Bijzondere stops langs de route zijn  Ronnie's sex shop   en Diesel and Creme Route 62 Zuid-Afrika

Gambiaanse gewoonten

In november 2013 was ik met mijn vriendin in Gambia en maakte ik kennis met de gewoonten en (eigen)aardige gebruiken van de 'Smiling Coast van Afrika' zoals dit West-Afrikaanse land genoemd wordt. Via een kennis, die eerder in het jaar in Gambia was, had ik de naam van een betrouwbare gids doorgekregen. Hij werkte bij een lokaal reisbureau, gevestigd voor het hotel waar we verbleven. Het kantoortje, dat er niet erg uitnodigend uitzag, bestond uit vier muren van klei, met twee ingangen waarin geen deur zat en een laaghangend rieten dak. Aangekomen bij het reisbureau kwam er direct een man op ons af. Hij stelde zich voor als Lamin. Ah, dat was toevallig, dat was de naam die ik doorgekregen had van mijn kennis. Bijzonder dat we direct de juiste persoon hadden. Ik haalde nog even voor de zekerheid de opgeschreven naam erbij: Andy Lamin Sanneh stond er. Ik liet hem het briefje zien en vroeg of hij dit was. 'It's not me', zei hij. We moesten zijn collega hebben die ook La

Stadswandeling Maastricht

Maastricht is uitermate geschikt om te voet te verkennen. De stad aan de Maas heeft een gezellig centrum met veel horeca, steegjes, gebouwen, pleinen en bruggen. De route die ik heb gelopen voert je langs een aantal bezienswaardigheden van de hoofdstad van de provincie Limburg. Beginpunt is het Monseigneur Nolenspark. Ik neem je mee linksom via de Nieuwehofstraat. Hier loopt een deel van de oude stadsmuur. Stadsmuren Maastricht Via de Zwinkelput en de Heksenstraat loop je door de Bonnefantenstraat. Hier is een onderdeel van de Universiteit van Maastricht gevestigd. Behalve hier zitten de faculteiten verspreid door het centrum. St. Servaasbasiliek Maastricht Loop verder via de Ezelmarkt en de Papenstraat naar het Henric van Veldekeplein. Hier staat de Basiliek Sint Servaas, Je komt nu op het Vrijthof. 's Zomers is het plein één groot terras. Vrijthof Maastricht Al zin in een koffie? Wandel dan na het Vrijthof rechtsaf de Dominicanerkerk binnen. Hier is be