Doorgaan naar hoofdcontent

Italiaanse keuken

Pizza, pasta, lasagne, kalfsvlees, parmaham, parmezaanse kaas, risotto, olijfolie, balsamico en basilicum: een variatie aan gerechten uit het land van het lekkerste eten.

De Italiaanse keuken is een mix van de verschillende regionale keukens. Risotto heeft zijn oorsprong in Milaan, vis is er in overvloed rond de meren in het noorden. Kalfvleesgerechten zoals vitello tonato en osso buco zijn ook specialiteiten uit deze regio die Lombardije heet.
Pizza













Piemonte is bekend om haar truffels. Hier wordt ook veel gnocchi en polenta gegeten. De Italiaanse Rivièra staat bekend om de trattoria's en de basilicumpesto. De parmaham uit Parma is wereldberoemd en is misschien wel de beste ham ter wereld.


Italiaanse Kazen

Toscane is de wijnstreek. Daarnaast beschikt Toscane over grote vlaktes met groente en fruit. De pizzastad van de wereld is Napels. Hier komt de beroemde pizza Margherita vandaan. Sicilië is het eiland van de desserts, waarvan vooral cassata de bekendste ijssoort is. Het andere grote eiland Sardinië is bekend om zijn speenvarken of zuiglam, dat gebraden wordt boven een open vuur of aan het spit. Voorgaande is echter nog maar een greep uit de vele gerechten uit de verschillende regio's, streken, steden of zelfs dorpjes die elk hun eigen specialiteit hebben.

Groenten en fruit Italië

Cappuccino

De Italiaanse keuken bestaat uit de volgende gangen:
Antipasto: voorgerecht van kleine hapjes bestaande uit vlees, vis of groente, waarin veel kleur wordt gebruikt
Primo piatto: het eerste gerecht bestaande uit een van volgende elementen: pasta, risotto of goedgevulde soep
Secondo piatto: het tweede, of hoofdgerecht dat bestaat uit een vlees- of visschotel. Het wordt opgediend met salade, bereide groenten of aardappelen
Dessert: kaas, of een zoet nagerecht zoals Tiramisu, of fruit zoals sinaasappels die vaak worden gemarineerd in siroop en likeur.
Espresso: het wereldberoemde Italiaanse kopje koffie met eventueel een glaasje likeur of bitter erbij.


Italiaans ijs









Populaire posts van deze blog

Route 62

Amerika heeft Route 66, die dwars door de VS loopt van Chicago naar Los Angeles. Ook Zuid-Afrika heeft zijn eigen Route: Route 62. Dit is de langste wijnroute van de wereld die loopt van Kaapstad naar Port Elizabeth. Wijngaarden Route 62 is de alternatieve route voor de N2 tussen Kaapstad en Port Elizabeth. De schilderachtige route slingert door vele landschappen van de Oost- en Westkaap. Onderweg rijd je door wijnvelden van o.a. Robertson, de fruitgaarden van Barrydale, de Karoo woestijn, langs mooie plaatsjes, watervallen en bergpassen. Swartberg-pas Calitzdorp is bekend om haar port, Montagu om zijn Muscadel. Montagu heeft daarnaast ook heetwaterbronnen. Oudtshoorn is dé struisvogel hoofdstad. Bekende passen en kloven zijn de Cogmanskloof en de Swartbergpas. Route 62 - Zuid-Afrika Bijzondere stops langs de route zijn  Ronnie's sex shop   en Diesel and Creme Route 62 Zuid-Afrika

Stadswandeling Maastricht

Maastricht is uitermate geschikt om te voet te verkennen. De stad aan de Maas heeft een gezellig centrum met veel horeca, steegjes, gebouwen, pleinen en bruggen. De route die ik heb gelopen voert je langs een aantal bezienswaardigheden van de hoofdstad van de provincie Limburg. Beginpunt is het Monseigneur Nolenspark. Ik neem je mee linksom via de Nieuwehofstraat. Hier loopt een deel van de oude stadsmuur. Stadsmuren Maastricht Via de Zwinkelput en de Heksenstraat loop je door de Bonnefantenstraat. Hier is een onderdeel van de Universiteit van Maastricht gevestigd. Behalve hier zitten de faculteiten verspreid door het centrum. St. Servaasbasiliek Maastricht Loop verder via de Ezelmarkt en de Papenstraat naar het Henric van Veldekeplein. Hier staat de Basiliek Sint Servaas, Je komt nu op het Vrijthof. 's Zomers is het plein één groot terras. Vrijthof Maastricht Al zin in een koffie? Wandel dan na het Vrijthof rechtsaf de Dominicanerkerk binnen. Hier is be

Mosterdstad Doesburg

Doesburg is vooral beroemd om haar mosterd. Maar daarnaast geniet Doesburg als een van de weinige steden van Nederland grote bekendheid vanwege haar gerestaureerde binnenstad en vestingwerken. En, gelegen aan de IJssel en Oude IJssel, is deze Hanzestad ook een stad aan het water. Deze drie kenmerken maken Doesburg aantrekkelijk en het zeer de moeite waard om het stadje met een bezoekje te vereren. Het stratenpatroon is nog dezelfde als in de Middeleeuwen en daarom heeft het historische stadje sinds 1974 een beschermd stadsgezicht. Op een oppervlakte van een vierkante kilometer staan vele oude en gerestaureerde huizen en monumentale gebouwen. Doesburg De beste manier om Doesburg te ontdekken is met een stadswandeling. De wandeling is in een half uur te doen, maar wie bezoekjes wil brengen aan musea, kerken en kloosters moet rekenen op een halve dag. Een goed beginpunt is de Waag. Hierin is Stadsbierhuys De Waag gevestigd. Dit café restaurant is het oudste café en behoort tot de be